Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Main Section

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Main Component

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΑΣ

Οι Αγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας στον δυτικό κόσμο. Οι συνέπειες του σύγχρονου τρόπου ζωής (έλλειψη άσκησης, άγχος, κάπνισμα, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης) σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων καθιστούν πραγματικά αδύνατη την ανατροπή αυτής της πρωτιάς.

Διακοπή καπνίσματος. Η διακοπή του καπνίσματος είναι υποχρεωτική. Μελέτες αποδεικνύουν πως το κάπνισμα προκαλεί αγγειοσύσπαση και συνεπώς περεταίρω μείωση της αιματικής ροής. Επίσης σε συνδυασμό με την άσκηση τα συμπτώματα του ασθενούς υποχωρούν κατά 50%.

Στη χώρα μας σχεδόν όλοι γνωρίζουν για τις καρδιακές παθήσεις (πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία) και τον τεράστιο αντίκτυπο που έχουν στη γενική υγεία του οργανισμού. Δυστυχώς, πολλοί λίγοι γνωρίζουν για τις αγγειακές παθήσεις εκτός της καρδιάς και τη σπουδαιότητά τους στην υγεία μας.

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Bottom info

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...