Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Section

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Component

ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο Ehlers-Danlos

Το σύνδρομο Ehlers-Danlos είναι μια ομάδα κληρονομικών καταστάσεων που επηρεάζει τους συνδετικούς ιστούς του σώματος. Αυτοί οι ιστοί περιλαμβάνουν χόνδρο, οστά, λίπος και αίμα. Υποστηρίζουν όργανα και άλλους ιστούς σε όλο το σώμα.

Ταξινομείται σε 13 τύπους με βάση τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του και τα μέρη του σώματος όπου εμφανίζονται τα συμπτώματα. Τα άτομα με τον πιο κοινό τύπο έχουν συμπτώματα όπως, πολύ χαλαρές αρθρώσεις και εύθραυστο δέρμα που σχίζεται εύκολα.

Η θρομβολυτική θεραπεία κατευθυνόμενη από καθετήρα είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία για την οξεία εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (ΕΒΦΘ) που διαλύει θρόμβους αίματος. Αυτοί οι θρόμβοι εμφανίζονται συνήθως στο πόδι, τον μηρό ή τη λεκάνη σας, αλλά μπορούν να μετακινηθούν. Εάν ένας θρόμβος από μια ΕΒΦΘ ταξιδέψει στους πνεύμονές σας (αναφέρεται ως πνευμονική εμβολή ή ΠE), μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια, πόνο στο στήθος και να οδηγήσει σε θάνατο.

 

Η θρομβοφιλία μπορεί να οριστεί ως μια ομάδα κληρονομικών ή επίκτητων διαταραχών που αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει θρόμβωση (μη φυσιολογική «πήξη αίματος») στις φλέβες ή τις αρτηρίες.

 

Θρόμβωση ονομάζεται ο σχηματισμός θρόμβου (πήζει το αίμα) μέσα σ’ ένα αιμοφόρο αγγείο, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Υπάρχουν 2 κύριοι τύποι θρόμβωσης:

Η φλεβική θρόμβωση, έχουμε όταν ο θρόμβος αίματος φράζει μια φλέβα. Οι φλέβες μεταφέρουν αίμα από το σώμα πίσω στην καρδιά.
Η αρτηριακή θρόμβωση, έχουμε όταν ο θρόμβος αίματος φράζει μια αρτηρία. Οι αρτηρίες μεταφέρουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο μακριά από την καρδιά, στο σώμα.

Μείωση Χοληστερόλης

Πολλαπλές μελέτες έχουν συσχετίσει τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης στο αίμα με αυξημένα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων εξαιτίας της επιτάχυνσης της διαδικασίας αθησκλήρωσης. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και στην αύξηση των επιπέδων HDL (καλής χοληστερόλης). Ο συνδυασμός άσκησης με απώλεια βάρους και διατροφικές αλλαγές μειώνουν τα επίπεδα της LDL (κακής χοληστερόλης).

Εάν παρουσιάζετε πόνο ή αίσθημα βάρους σε ορισμένες περιοχές του σώματός σας, που παρουσιάζουν πλημμελή αιμάτωση, μπορεί να έχετε αγγειακό πόνο. Αυτός αναπτύσσεται όταν υπάρχει διακοπή της ροής του αίματος σε ιστό, όργανο ή νεύρα. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει συντηρητική αγωγή, αγγειοπλαστική ή χειρουργική επέμβαση παράκαμψης.

Οι γιατροί βλέπουμε υψηλά ποσοστά θρομβώσεων σε ασθενείς που νόσησαν σοβαρά με Covid-19. Μια πρόσφατη μελέτη στην Ολλανδία σε 184 ασθενείς με πνευμονία covid-19 που εισήχθησαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) διαπίστωσε 49% αθροιστική συχνότητα θρομβωτικών επιπλοκών, όπου οι κύριες αλλαγές παρατηρήθηκαν στην αξονική αγγειογραφία πνευμονικών αρτηριών (CTPA).

Η αγγειογραφία (η πλήρης επιστημονική ονομασία είναι ψηφιακή αφαιρετική αγγειογραφία), είναι μια εξέταση που χρησιμοποιεί αντίθεση ακτινών Χ σε συνδυασμό με χορήγηση εντός του αγγείου σκιαγραφικής ουσίας. Σκοπός της αγγειογραφίας είναι να εξετάσει τα αιμοφόρα αγγεία, αρτηρίες ή φλέβες που υπάρχουν στο σώμα σας. Όταν αφορά τις αρτηρίες ονομάζεται και αρτηριογραφία, ενώ για τις φλέβες φλεβογραφία.

Είναι γνωστό από τα Ιπποκρατικά ακόμη χρόνια πως «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Οι αγγειακές παθήσεις μπορούν να προσβάλουν οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία, ανά πάσα στιγμή. Συχνά χτυπούν χωρίς προειδοποίηση… τα συμπτώματα ενδέχεται να μην εμφανίζονται μέχρι να είναι απειλητικά για το σκέλος (πόδι) ή ακόμη και την ίδια τη ζωή.

«ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ!» Το ακούτε από κάθε γιατρό που επισκέπτεστε. Ακούτε πως προκαλεί καρκίνο, καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια και αναρωτιέστε, μπορεί πράγματι ένα τόσο δα μικρό προϊόν να προκαλέσει τόση ζημιά; ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ! Αυτό το μικρό προϊόν περιέχει εκατοντάδες τοξικές χημικές ουσίες.

Γεύματα πρόχειρου φαγητού, καθισμένες σε ένα γραφείο ή μπροστά σε έναν υπολογιστή για ώρες την ημέρα, περνώντας ώρες στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας τα παιδιά γύρω σε δραστηριότητες, γευματίζοντας στο «πόδι» και καταρρέοντας στο τέλος της ημέρας. Ακούγεται σαν την καθημερινότητά σας; Εάν ναι, θα μπορούσατε να είστε μία από τις εκατομμύρια γυναίκες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν το μεταβολικό σύνδρομο, ένα σύμπλεγμα παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη. Η λέξη «σύνδρομο» σημαίνει ότι πρόκειται για μια συλλογή κινδύνων για την υγεία και όχι για μια ασθένεια.

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Bottom info

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ