Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Section

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Component

Εάν παρουσιάζετε πόνο ή αίσθημα βάρους σε ορισμένες περιοχές του σώματός σας, που παρουσιάζουν πλημμελή αιμάτωση, μπορεί να έχετε αγγειακό πόνο. Αυτός αναπτύσσεται όταν υπάρχει διακοπή της ροής του αίματος σε ιστό, όργανο ή νεύρα. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει συντηρητική αγωγή, αγγειοπλαστική ή χειρουργική επέμβαση παράκαμψης.

Τι είναι ο αγγειακός πόνος;

Ο αγγειακός πόνος είναι ο πόνος που αναπτύσσεται όταν υπάρχει διακοπή της ροής του αίματος σε έναν ιστό, όργανο ή νεύρα.

 

Τι προκαλεί αγγειακό πόνο;

Πολλά είδη αγγειακών παθήσεων ή τραυματισμών έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πόνο, όπως:

  • Αγγειίτιδα (φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων)
  • Στεφανιαία νόσο
  • Σπασμοί αιμοφόρων αγγείων
  • Σπλαγχνική ισχαιμία (κατάσταση κατά την οποία διακόπτεται ή μειώνεται η παροχή αίματος σε όργανα, ιστούς)
  • Περιφερική αγγειακή νόσος (κατάσταση που περιλαμβάνει τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων που μεταφέρουν αίμα στους μύες των ποδιών και των χεριών)
  • Εμβολικό επεισόδιο
  • Αγγειακό τραύμα (συμπεριλαμβανομένων ατυχημάτων, τραυμάτων από μαχαίρι και πυροβολισμών)

 

Ποια είναι τα συμπτώματα του αγγειακού πόνου;

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν σημεία ελλιπούς κυκλοφορίας και πόνο ή αίσθημα βάρους στην περιοχή που επηρεάζεται από αγγειακή νόσο ή τραυματισμό. Μπορεί επίσης να υπάρχει μούδιασμα, αδυναμία ή μυρμήγκιασμα στην πληγείσα περιοχή.

 

Πώς αντιμετωπίζεται ο αγγειακός πόνος;

Οι θεραπείες για την εξάλειψη του αγγειακού πόνου μπορεί να περιλαμβάνουν φάρμακα, αγγειοπλαστική ή χειρουργική επέμβαση παράκαμψης. Η αγγειοπλαστική είναι μια διαδικασία για τη διάνοιξη των στενώσεων ή αποφράξεων στα αιμοφόρα αγγεία.

Στη χειρουργική επέμβαση παράκαμψης, ο αγγειοχειρουργός σας θα πάρει ένα τμήμα ενός υγιούς αιμοφόρου αγγείου από άλλο μέρος του σώματος και θα κάνει μια παράκαμψη του φραγμένου αιμοφόρου αγγείου για να επαναιματώσει τα όργανα ή τους ιστούς που αιματώνονταν απ’ αυτό.

Οι γιατροί που ειδικεύονται στη διαχείριση του πόνου μπορούν μερικές φορές να βοηθήσουν εάν οι άλλες θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, η φαρμακευτική διαχείριση του πόνου, ο αποκλεισμός νεύρων και οι τεχνικές όπως η διέγερση του νωτιαίου μυελού μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να βελτιώσουν την κυκλοφορία.

 

Ο Δρ. Ιωάννης Μπέλλος είναι εξειδικευμένος Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός. Εάν παρουσιάσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα αγγειακού πόνου, μη διστάσετε να επικοινωνήστε άμεσα με τον ιατρό.

cta desktop

 

cta mobile

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Bottom info

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ