Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Section

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Component

Ποια είναι τα προτεινόμενα μέτρα πρόληψης της πορείας των αγγειακών παθήσεων; 

Διακοπή καπνίσματος. Η διακοπή του καπνίσματος είναι υποχρεωτική. Μελέτες αποδεικνύουν πως το κάπνισμα προκαλεί αγγειοσύσπαση και συνεπώς περαιτέρω μείωση της αιματικής ροής. Επίσης, σε συνδυασμό με την άσκηση, τα συμπτώματα του ασθενούς υποχωρούν κατά 50%.

Σωστή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελούν παράγοντες κινδύνου για τις αγγειακές παθήσεις. Συνεπώς, η ρύθμιση αυτών βοηθά στην αντιμετώπισή τους.

Αλλαγή διαιτητικών συνηθειών. Η μείωση της χοληστερόλης – τριγλυκεριδίων, των κορεσμένων λιπών και η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους για τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του οργανισμού σας βοηθούν στη μείωση των προδιαθεσικών παραγόντων. Το μοντέλο της μεσογειακής δίαιτας είναι το προτεινόμενο για ασθενείς με αγγειακές παθήσεις.

Βάδιση και σωματική άσκηση. Η βάδιση και η σωματική άσκηση βοηθούν στην ανάπτυξη παράπλευρου δικτύου, το οποίο αποτελεί μια φυσική παράκαμψη (bypass) της πάσχουσας περιοχής, υποκαθιστώντας έως ένα βαθμό τη ροή αίματος περιφερικότερα της βλάβης. Συνιστάται καθημερινά ή τρεις με τέσσερις φορές εβδομαδιαίως, η βάδιση 5 χιλιομέτρων ή για 50 με 60 λεπτά της ώρας. Ο ρυθμός βάδισης πρέπει να είναι σταθερός και ο ασθενής να βαδίζει μέχρι που ο πόνος να μην του επιτρέπει να περπατήσει άλλο. Τότε, ξεκουράζεται μέχρι την ύφεση του πόνου και ξανασυνεχίζει μέχρι αυτός να εμφανιστεί ξανά.

Τοπική φροντίδα των κάτω άκρων. Σε προχωρημένα στάδια περιφερικής αρτηριοπάθειας, τοπικά μέτρα υγιεινής και φροντίδας των ποδιών συμβάλουν αποφασιστικά στην αποφυγή του ακρωτηριασμού. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει:

  • Το κρύο και την υγρασία
  • Τα στενά υποδήματα
  • Την εφαρμογή θερμότητας (π.χ. θερμοφόρα)
  • Τους μικροτραυματισμούς που μπορεί να προκαλέσει ο ίδιος (π.χ. όταν κόβει τα νύχια του ή αφαιρεί κάλους από τα πόδια του).

Είναι σημαντικό όμως ο ασθενής από τη μεριά του:

  • Να τηρεί με ευλάβεια τους κανόνες τοπικής υγιεινής των ποδιών του.
  • Να φορά άνετα, ζεστά παπούτσια με μαλακές, μάλλινες ή βαμβακερές κάλτσες.
  • Σε περίπτωση μικροτραυματισμού ή φλεγμονής του δέρματος, να συμβουλεύεται άμεσα αγγειοχειρουργό ή τον οικογενειακό ιατρό του.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον αγγειοχειρουργό - ενδοαγγειοχειρουργό Δρ. Ιωάννη Μπέλλο, ώστε να σας συμβουλεύσει κατάλληλα και να σας κατευθύνει σε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.

cta desktop

cta mobile

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Bottom info

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ