Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Section

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Component

Σύνδρομο Klippel-Trenaunay (KTS)

Το σύνδρομο Klippel-Trenaunay (KTS) είναι μια σπάνια συγγενής αγγειακή διαταραχή στην οποία ένα άκρο μπορεί να επηρεαστεί από:

  • port wine stains δηλαδή κόκκινα-μοβ σημάδια στο δέρμα που αφορούν τα αιμοφόρα αγγεία και δημιουργούν μια εικόνα στο δέρμα σας σαν λεκέ από κρασί,
  • κιρσούς και/ή
  • υπερβολική ανάπτυξη οστών και μαλακών ιστών.

Το σκέλος μπορεί να είναι μεγαλύτερο, μακρύτερο και/ή πιο ζεστό από το κανονικό. Η αιτία είναι άγνωστη.

 

Σύνδρομο Klippel-Trenaunay: Πότε πρέπει να αναζητήσω θεραπεία;

Τα συμπτώματα και η σοβαρότητα του συνδρόμου Klippel-Trenaunay ποικίλουν για κάθε ασθενή. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αιμορραγία από το προσβεβλημένο άκρο, λοίμωξη του δέρματος, αίμα στα ούρα ή αιμορραγία από το ορθό/κόλπο. Θα μπορούσατε να εμφανίσετε πόνο στα άκρα, θρόμβους αίματος, αναιμία και επιληπτικές κρίσεις.

Αναζητήστε θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου και των συμπτωμάτων όπως απαιτείται.

 

Ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές για το Σύνδρομο Klippel-Trenaunay;

Οι στόχοι της θεραπείας είναι η μείωση των συμπτωμάτων και η μείωση του κινδύνου επιπλοκών. Ο Αγγειοχειρουργός σας θα σας συστήσει την επιλογή θεραπείας που είναι κατάλληλη για εσάς.

Η θεραπεία για το σύνδρομο Klippel-Trenaunay περιλαμβάνει πολυεπιστημονική εμπειρογνωμοσύνη. Συνεργαζόμαστε με κάθε ασθενή ξεχωριστά για να προσδιορίσουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες του/της και να προσαρμόσουμε τη θεραπεία ανάλογα με την περίπτωση. Παραδείγματα επιλογών θεραπείας αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω. Μιλήστε με τον Αγγειοχειρουργό σας σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσής σας.

Μπορεί να συνταγογραφηθούν φάρμακα και συμπληρώματα σιδήρου, καθώς και κάλτσες συμπίεσης για την ανακούφιση του πόνου και του οιδήματος.

Η χειρουργική επέμβαση και άλλες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες είναι μερικές φορές απαραίτητες για τη θεραπεία του KTS και των επιπλοκών του.

 

Χειρουργική και ελάχιστα χειρουργική αντιμετώπιση

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για το σύνδρομο Klippel-Trenaunay για τη μείωση της απειλής σοβαρών επιπλοκών, όπως αιμορραγία, θρόμβωση και έλκος. Οι χειρουργικές θεραπείες πραγματοποιούνται σε νοσοκομείο από Αγγειοχειρουργό.

 

Σαφηνεκτομή και κιρσεκτομές με απολίνωση φλεβών

Απολίνωση σημαίνει το χειρουργικό δέσιμο των φλεβών μέσω μιας μικρής τομής στο δέρμα για να αποτραπεί η συγκέντρωση αίματος. Η απολίνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με αφαίρεση της μείζονος σαφηνούς φλέβας. Σε πολλές περιπτώσεις, η φλέβα αφαιρείται χρησιμοποιώντας μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται θερμική κατάλυση (laser ή RF).

 

Ενδοφλέβια Θερμική Κατάλυση

Η ενδοφλέβια θερμική κατάλυση είναι μια νεότερη εκδοχή της σαφηνεκτομής. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, χρησιμοποιούνται laser ή ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας (RF) για τη δημιουργία έντονης τοπικής θερμότητας στη φλέβα. Η τεχνολογία είναι διαφορετική με κάθε τύπο πηγής ενέργειας, αλλά και οι δύο μορφές τοπικής θερμότητας κλείνουν τη στοχευμένη φλέβα. Αυτή η θεραπεία κλείνει τις προβληματικές φλέβες αλλά τις αφήνει στη θέση τους, ώστε να υπάρχει ελάχιστη αιμορραγία και μώλωπες. Σε σύγκριση με την απολίνωση και την σαφηνεκτομή, η ενδοφλέβια θερμική κατάλυση έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο πόνο και ταχύτερη επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες, με παρόμοια αισθητικά αποτελέσματα.

 

Σκληροθεραπεία

Μπορεί να συνιστάται σκληροθεραπεία. Η σκληροθεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση ενός διαλύματος απευθείας στους κιρσούς που προκαλούν την σύγκλειση και την εξαφάνισή τους. Συνήθως απαιτούνται αρκετές θεραπείες σκληροθεραπείας για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η σκληροθεραπεία με αφρό είναι μια παραλλαγή της διαδικασίας που εκτελείται υπό την καθοδήγηση υπερήχων και περιλαμβάνει την έγχυση του σκληρυντικού παράγοντα σε μορφή αφρού. Ο αφρός μετακινεί το αίμα έξω από τη φλέβα, έτσι ο σκληρυντικός παράγοντας θα έχει καλύτερη επαφή με το τοίχωμα της φλέβας για να επιτύχει καλύτερη σύγκλειση αυτής. Η σκληροθεραπεία μπορεί να εξαλείψει τον πόνο και την ενόχληση των κιρσών και βοηθά στην πρόληψη επιπλοκών όπως η φλεβική αιμορραγία και το έλκος.

 

Θεραπεία με επιφανειακά laser

Η θεραπεία με επιφανειακά laser είναι διαθέσιμη για να ελαφρύνει ή να αφαιρέσει τα port wine stains. Η θεραπεία με laser και παλμικό φως προκαλούν θέρμανση του αιμοφόρου αγγείου και οδηγούν στη συρρίκνωση του. Η θεραπεία με laser είναι επίσης αποτελεσματική για τη θεραπεία μικρών κιρσών. Η θεραπεία με laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη θεραπεία μετά από σκληροθεραπεία, ενδοφλέβιες επεμβάσεις θερμικής κατάλυσης ή χειρουργικές επεμβάσεις μεγαλύτερων φλεβών. Οι θεραπείες με laser μπορεί να απαιτούν αρκετές συνεδρίες, σε διαστήματα εβδομάδων, για τη σωστή θεραπεία του προβλήματός σας.

 

Ποια είναι τα προσδοκόμενα οφέλη της θεραπείας;

Στο ιατρείο μας συνεργαζόμαστε με κάθε ασθενή για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων συμπτωμάτων του KTS. Τα αποτελέσματα είναι γενικά πολύ καλά. Ο εξειδικευμένος Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ. Ιωάννης Μπέλλος, διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στην αντιμετώπιση αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εάν εμφανίσετε κάποια από τα συμπτώματα του συνδρόμου Klippel-Trenaunay, επικοινωνήστε άμεσα μαζί του!

 

cta desktop

 

cta mobile

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Bottom info

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ