Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Section

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Component

Είναι γνωστό από τα Ιπποκρατικά ακόμη χρόνια πως «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Οι αγγειακές παθήσεις μπορούν να προσβάλουν οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία, ανά πάσα στιγμή. Συχνά χτυπούν χωρίς προειδοποίηση… τα συμπτώματα ενδέχεται να μην εμφανίζονται μέχρι να είναι απειλητικά για το σκέλος (πόδι) ή ακόμη και την ίδια τη ζωή.

Παρακάτω αναφέρουμε τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο μείζονος αναπηρίας ή ακόμα και θανάτου.

 

Μέτρα Πρόληψης Αγγειακών Παθήσεων

  • Μην καπνίζετε και μην χρησιμοποιείτε προϊόντα καπνού
  • Υιοθετήστε υγιείς διατροφικές συνήθειες
  • Ασκηθείτε τακτικά
  • Μειώστε την υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Διατηρήστε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας υπό έλεγχο
  • Εάν είστε διαβητικός, ελέγξτε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας
  • Μειώστε το άγχος
  • Ενημερώστε τον γιατρό σας για το οικογενειακό ιστορικό υγείας, ειδικά εάν ένας εξ αίματος συγγενής σας είχε προβλήματα με το κυκλοφορικό, υψηλή αρτηριακή πίεση, σακχαρώδη διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη ή καρδιαγγειακές παθήσεις
  • Να έχετε τακτική παρακολούθηση και φυσική εξέταση από τον αγγειοχειρουργό σας

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ένα σοβαρό και αδιάλειπτο πρόβλημα στον ανεπτυγμένο κόσμο. Ο ενδελεχής έλεγχος ατόμων με παράγοντες κινδύνου (όπως αυξημένη ηλικία, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, οικογενειακό ιστορικό, διαβήτης και κάπνισμα) μπορεί να είναι χρήσιμος για τον εντοπισμό ατόμων με αγγειακές παθήσεις σε αρχικά στάδια που θα μπορούσαν στη συνέχεια να επωφεληθούν από αλλαγές στον τρόπο ζωής, φάρμακα και μια ποικιλία συντηρητικών θεραπευτικών επιλογών.

Πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα για τον καθορισμό αυτών που είναι πιο πιθανό να ωφεληθούν, φαίνεται όμως πως η πρώιμη αναγνώριση της νόσου μπορεί να βελτιώσει την έκβαση της υγείας σας. Είναι σημαντικό ότι ο έλεγχος παρέχει μια εκπαιδευτική ευκαιρία που μπορεί να συμβεί σε πολλά επίπεδα: νοσοκομείο, ιατρείο οικογενειακού ιατρού, εκθέσεις υγείας, ακόμη και με την ενεργή θέση της κοινότητας. Το επίκεντρο πρέπει να είναι η προσβασιμότητα και η τεκμηριωμένη εφαρμογή των ευρημάτων, έτσι ώστε εκείνοι που κινδυνεύουν να επωφεληθούν.

Ο εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός - ενδοαγγειοχειρουργός Δρ. Ιωάννης Μπέλλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στο κομμάτι της διάγνωσης, της πρόληψης, της θεραπείας και της έρευνας των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί του ώστε να σας συμβουλεύσει κατάλληλα και να σας κατευθύνει σε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.

cta desktop

cta mobile

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Bottom info

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ