Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Main Section

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Main Component

Οι τηλαγγειεκτασίες, ο ιατρικός όρος των ευρυαγγειών (spider veins) και των σπασμένων τριχοειδών αγγείων, στο πρόσωπο μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του. Οι συνηθέστερες θέσεις εντόπισής τους είναι στα μάγουλα, κάτω από τα βλέφαρα, στο πηγούνι, στη μύτη ή στην περιοχή γύρω από τη μύτη.

Τα αίτια των ευρυαγγειών στο πρόσωπο μπορεί να διαφέρουν από αυτά των ποδιών ή άλλων περιοχών του σώματος. Η διάταση αυτών των φλεβών πιστεύεται ότι οφείλεται στην εξασθένιση του δομικού κολλαγόνου του φλεβικού τοιχώματος και όχι σε ανεπάρκεια των βαλβίδων τους (όπως συμβαίνει στις ευρυαγγείες των ποδιών). Άλλα αίτια αποτελούν τα ανοιχτόχρωμου δέρματος πρόσωπα (σε βόρειο-ευρωπαίους πιο συχνές), η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η χρήση αντισυλληπτικών, η ορμονοθεραπεία, η κληρονομικότητα και φυσικά η ίδια η διαδικασία της γήρανσης του δέρματος. Επίσης το τρίψιμο του προσώπου δυνατά κατά το πλύσιμο ή οι αυξημένες ελεύθερες οξειδωτικές ρίζες στον οργανισμό μπορούν να δημιουργήσουν σπασμένα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπο.

Συνεπώς αυτές οι κόκκινες ή μπλε νηματοειδείς φλέβες αποτελούν στην ουσία τραυματισμένα τριχοειδή αγγεία. Στο πρόσωπο είναι συνήθως ανώδυνες χωρίς να προκαλούν προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζονται μόνο για αισθητικούς λόγους και γι’αυτό δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Θεραπεία ευρυαγγειών προσώπου.

Γίνεται με τις ακόλουθες δύο μεθόδους:

1. Μικρο-θερμοπηξία (Veinwave) (Εικόνα 1). Χρησιμοποιεί την ενέργεια ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας (4 million Hertz). Μέσω μιας τριχοειδούς βελόνας (διάμετρος 0,075mm) αποδίδεται με παλμικό τρόπο, θερμική ενέργεια που προξενεί εστιασμένη θερμοπηξία διακόπτοντας τη ροή του αίματος στο αγγείο.

961158treatment1
Εικόνα 1. Εφαρμογή της μκρο-θερμοπηξίας (veinwave) στο πρόσωπο (μύτη).

Με αυτό τον τρόπο η ευρυαγγεία «σβήνει» χωρίς κανένα κίνδυνο βλάβης για την επιδερμίδα ή τους παρακείμενους ιστούς. Αποτελεί μία ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών, τηλαγγειεκτασιών, κόκκινων κηλίδων και της ροδόχρου νόσου του προσώπου (Εικόνα 2, 3).

spider-vein-nose-530x396
Εικόνα 2. Το πριν και μετά της εφαρμογής της μκρο-θερμοπηξίας (veinwave) στη μύτη.
Facial-Spider-Vein-Treatment-1-530x194
Εικόνα 3. Το πριν και μετά της εφαρμογής της μκρο-θερμοπηξίας (veinwave) στο μάγουλο.

Τα πλεονεκτήματά της συγκριτικά με το λέιζερ είναι:

Α. Λιγότερος πόνος

Β. Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος

Γ. Εφικτή όλες τις εποχές του χρόνου

Δ. Απουσία πιθανότητας εγκαύματος και σχηματισμού ουλής

Ε. Μηδενική πιθανότητα μελάχρωσης δέρματος (pigmentation)

2. Laser. Το λέιζερ στέλνει ισχυρές εκρήξεις φωτός στο δέρμα που απορροφάται από τις ευρυαγγείες οι οποίες σταδιακά εξαφανίζονται. Η θερμότητα από το λέιζερ μπορεί να είναι ηπίως επώδυνη και υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να προκαλέσει έγκαυμα και ουλή στο δέρμα.

 

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Bottom info

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος, Αθήνα, Ιωάννης Μπέλλος, αγγειοπάθεια - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ