Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Επικοινωνία : Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-  21:00, Σάββατο: 9:00 - 14:00.  Τηλ. 210 - 7524005,  Φαξ: 210 75 24 006,  info@aggeiopathia.gr

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Section

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Main Component

Τι είναι η μικρο-θερμοπηξία (Veinwave);

Η μικρο-θερμοπηξία (Veinwave) είναι μια νέα τεχνική η οποία χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα για την ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία των ευρυαγγειών, τηλαγγειεκτασιών, κόκκινων κηλίδων και της ροδόχρου νόσου σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Η τεχνική αναπτύχθηκε από αγγειοχειρουργούς ως ένας τρόπος για την αντιμετώπιση των πολύ λεπτών φλεβών (από 0.1 – 0.9mm διάμετρος) που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη σκληροθεραπεία και οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης εγκαύματος και ουλών κατά τη θεραπεία με λέιζερ. Αποτελεί την ιδανική λύση, σε συνδυασμό με τη σκληροθεραπεία, για την εξάλειψη των εναπομεινάντων λεπτών ευρυαγγειών μετά το πέρας της σκληροθεραπείας. Το Veinwave μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία φλεβών σε δύσκολες περιοχές, όπως το πρόσωπο, τους αστραγάλους και τα γόνατα. Η θεραπεία βασίζεται στη θερμοπηξία, κατά την οποία στο εσωτερικό του αγγείου αναπτύσσεται θερμότητα που οδηγεί σε άμεση σύγκλειση αυτού. Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά και δεν απαιτεί μεσοδιαστήματα διακοπής.

therapia-evriagion-veinwave
Δείξτε τα πόδια σας άφοβα! Απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες εύκολα και ανώδυνα

 

Veinwave - Σε ποιες περιοχές υπερέχει;

Το Veinwave είναι η ιδανική λύση για τη θεραπεία ευρυαγγειών σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές, όπου άλλες θεραπείες μπορεί να μην είναι κατάλληλες. Περιοχές που μπορούν να αντιμετωπιστούν είναι οι εξής:

 • Πόδια
 • Χέρια
 • Αστράγαλοι
 • Γόνατα
 • Πρόσωπο (εικόνα 1)

 

Veinwave - Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία;

Μετά τον καθαρισμό της προς θεραπεία περιοχής, ο αγγειοχειρουργός με μια πολύ λεπτή, με μόνωση βελόνα εφαρμόζει τη θεραπεία υπο-επιδερμικά και χωρίς να παρακεντήσει το αγγείο (εικόνα 2). Τα πολύ λεπτά αγγεία θα καταστραφούν και θα εξαφανιστούν άμεσα, ενώ στα επόμενα λεπτά εμφανίζονται ερυθρές βλατίδες στο σημείο εφαρμογής (εικόνα 3). Στις περισσότερες περιπτώσεις, 15 με 20 λεπτά αρκούν για την πραγματοποίησή της, ενώ δεν είναι απαραίτητη η επίδεση του σκέλους με επιδέσμους ή η τοποθέτηση ελαστικών καλτσών. Τα ίχνη θεραπείας παραμένουν ορατά για μερικές ημέρες έως και τρεις εβδομάδες πριν την οριστική τους εξαφάνιση (εικόνα 4, 5).

veinwave-2
Εικόνα 1. Εφαρμογή του veinwave σε ευρυαγγείες του προσώπου (μύτη).
veinwave-3
Εικόνα 2. Εφαρμογή του veinwave σε ευρυαγγείες κάτω άκρων. 

 

Veinwave - Πρόκειται για επώδυνη διαδικασία;

Επειδή η τεχνική Veinwave χρησιμοποιεί μια πολύ, πολύ λεπτή βελόνα, οι περισσότεροι ασθενείς δεν νιώθουν ουσιαστικά πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αν και μερικοί αναφέρουν μια αίσθηση παρόμοια με ένα μικρό και σύντομο τσίμπημα. 

veinwave-4
Εικόνα 3. Αμέσως μετά τη θεραπεία
veinwave-5
Εικόνα 4. 1 εβδομάδα μετά τη θεραπεία
veinwave-6
Εικόνα 5. 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία

Veinwave - Μετεγχειρητικό στάδιο

Δεν υπάρχουν μεσοδιαστήματα ανάρρωσης που συνδέονται με τη τεχνική του Veinwave. Άνδρες και γυναίκες που έλαβαν θεραπεία με Veinwave μπορούν να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία. Επιπλέον, δεν απαιτείται η επίδεση του σκέλους.

 

Veinwave - Πότε θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα;

Με το σύστημα Veinwave, θα δείτε τα αποτελέσματα άμεσα μετά τη θεραπεία σας, καθώς οι μικρές φλέβες στενεύουν και αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες από την εφαρμογή της διαδικασίας.

 

Veinwave - Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Η θεραπεία των ευρυαγγειών με το σύστημα Veinwave είναι μόνιμη. Από τη στιγμή που οι ευρυαγγείες μιας περιοχής έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς με το σύστημα Veinwave, δεν θα χρειαστεί πλέον να ασχοληθείτε ξανά με αυτές.

 

Veinwave - Πιθανοί Κίνδυνοι

Υπάρχει ένας πολύ μικρός κίνδυνος ουλών, αν και ο κίνδυνος αυτός είναι ελάχιστος και πολύ λιγότερος από τον κίνδυνο που συνδέεται με άλλες τεχνικές θεραπείας ευρυαγγειών (π.χ. λέιζερ).

 

Veinwave - Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν επιτυχή αποτελέσματα με μία μόνο θεραπεία, άλλα μπορεί να χρειάζονται δύο ή τρεις θεραπείες για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

 

Veinwave - Πόσο άμεση είναι η επιστροφή στην εργασία;

Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες επιστρέφουν στην εργασία και στις άλλες καθημερινές δραστηριότητές τους αμέσως μετά τη διαδικασία.

 
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Veinwave σε σχέση με άλλες τεχνικές;

Το Veinwave προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ευρυαγγειών και τηλαγγειεκτασιών, μεταξύ των οποίων:

 • Λιγότερο πόνο
 • Χωρίς μώλωπες
 • Δεν υπάρχουν μεσοδιαστήματα στη θεραπεία
 • Εφικτή όλες τις εποχές του χρόνου
 • Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος
 • Δυνατότητα θεραπείας δύσκολων περιοχών, όπως στους αστραγάλους τα γόνατα, και το πρόσωπο
 • Υψηλός βαθμός ασφάλειας
 • Ταχύτερη από ότι οι συγκρίσιμες θεραπείες
 
Είναι η τεχνική Veinwave εγκεκριμένη για χρήση στις ΗΠΑ;

Ναι. Το Veinwave έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, ενώ το 2009 έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) (την αυστηρότερη παγκοσμίως υπηρεσία πιστοποίησης ασφάλειας και αποτελεσματικότητας) για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ο Αγγειοχειρουργός - Ενδαγγειοχειρουργός Δρ. Ιωάννης Μπέλλος ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη και τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων, ενώ παράλληλα διαθέτει εξειδίκευση στην αντιμετώπισή τους. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας με τον έμπειρο Αγγειοχειρουργό και λύστε το πρόβλημά σας μια για πάντα.

 

cta desktop

cta mobile

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Bottom info

Αγγειοχειρουργός-Ενδαγγειοχειρουργός Δρ.Ιωάννης Μπέλλος - Banner Section

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αγγειοχειρουργική είναι η ιατρική ειδικότητα που, σύμφωνα με τον ορισμό της U.E.M.S (Union Européenne des Médecins Spécialistes), ασχολείται με τη διάγνωση, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την έρευνα των αρτηριακών, φλεβικών και λεμφαγγειακών παθήσεων. Εξαίρεση αποτελούν οι παθήσεις των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) και τα ενδοκράνια αγγεία του εγκεφάλου (είναι αντικείμενα της καρδιοχειρουργικής και της νευροχειρουργικής αντίστοιχα).

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ